Johan,

Ik kan geen levensverhaal vertellen, daar ben ik te jong voor. Alles wat ik weet, dat is van kijken naar beelden en luisteren naar jouw verhalen. Groot voetballer, tactisch meesterbrein en grondlegger voor het Catalaanse succes. Jij toverde Barça om van de eeuwige nummer twee naar de grootste club ter wereld.

Woorden schieten tekort om dit gevoel te beschrijven. Jij was de grootste voetballer die Nederland ooit voort heeft gebracht en ooit voort zal brengen. Niemand komt in de buurt van alles wat jij voor het voetbal hebt betekent. Op het veld, maar ook buiten het veld. Manier van voetballen tot de Cruyff Foundation. Het hield niet op.

Van Amsterdam tot Barcelona en van Rotterdam tot Los Angeles. De hele wereld rouwt om jou, hetgeen wat jij verdient. Wereldster, verlosser, vader, opa en vriend.

Wij, de redactie van Op De Enkels, willen onze steun betuigen aan jouw familie, vrienden en naasten in deze zware tijd. De voetbalwereld zal in de komende dagen laten zien wat het kan, allemaal samen voor jou.

Rust zacht, bedankt voor alles, Johan.