Afgelopen woensdag heb ik genoten van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht liet op Stamford Bridge zien dat ze tot de sterkste teams van Europa behoort. Wie weet kan de ploeg van Laurent Blanc dit jaar voor een stunt zorgen in het miljoenenbal.

Ook genoot ik van Zlatan Ibrahimovic. Met een goal en een assist was hij de grote man bij de Parijzenaren. De ontlading bij de Zweed was enorm. Je ziet dat hij ontzettend gedreven is om voor het eerst in zijn carrière de cup met de grote oren te winnen.

Zo anders was de ontlading deze zondagmiddag. Tegen het arme en zo goed als gedegradeerde Troyes maakte PSG het kampioenschap van Frankrijk op gepaste wijze officieel. Aan het einde van de wedstrijd stond de teller op 9 doelpunten, waarvan 4 gemaakt door Ibrahimovic.

Het was opnieuw genieten van de Zweed, maar dit keer op een andere manier. Hij was weer ouderwets cool en tegelijkertijd geniaal. Er zaten fantastische goals bij, maar Zlatan deed net alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Het eindsignaal klonk. Ibra hief zijn armen kort in de lucht, gaf een aantal medespelers een high-five en bedankte zijn tegenstanders voor het feit dat ze gekomen waren en zo hun best hadden gedaan. Dat hij zojuist zijn 13e landstitel had gewonnen, leek hem  nauwelijks iets te doen.

De emotie van Zlatan kwam niet eens in de buurt van die van afgelopen woensdag op Stamford Bridge. Begrijpelijk ook. De Franse competitie is immers geen moment spannend geweest en PSG krijgt ook nauwelijks weerstand.

Het is toch zonde dat zo’n grote voetballer in die competitie speelt. Natuurlijk behoort PSG tot de sterkste teams van Europa, maar in de eigen competitie valt nauwelijks eer te behalen. Uiteraard is het knap dat Zlatan topscorer is met 27 goals, maar aan de andere kant had ook niemand wat anders van hem verwacht. Het wordt te voorspelbaar.

Daarom hoop ik oprecht dat Zlatan deze zomer naar een andere club verkast. Hij is dan wel 34, maar ik ben ervan overtuigd dat hij bij elke Europese topclub moeiteloos mee kan. Het liefst zie ik hem naar de Premier League gaan. De competitie met de mooiste stadions en de meeste weerstand. Op dit prachtige podium kan hij de hele wereld laten zien hoe goed hij is.

Dan is de vraag naar welke Engelse club hij moet gaan. Manchester City zou mooi zijn, maar is geen optie vanwege Guardiola. Spurs en Liverpool hebben simpelweg de middelen niet om hem aan te trekken. Arsenal waagt zich ook zelden aan grote aankopen. Blijven Chelsea en Manchester United over. Beide teams zullen hoe dan ook gaan investeren om zich te revancheren voor een teleurstellend seizoen. Ik hoop dat één van de twee het lef heeft om Zlatan aan te trekken. Ibra zal schitteren op de Engelse velden en zijn nieuwe club eigenhandig kampioen maken.

Advertenties