Over het algemeen kan het niveau van de Europa League niet tippen aan de wedstrijden die worden afgewerkt in het miljoenenbal. Als de voormalige Europa Cup I Doutzen Kroes zou zijn, is de nieuwe versie van de Uefa Cup Kim Feenstra. Ook lekker, maar er mankeert toch het een en ander aan.

Toch staan er vanavond met Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur en Liverpool – Manchester United Champions League-waardige affiches op het programma. Vooral qua naam van de clubs, maar eigenlijk ook qua kwaliteit wat er op het veld staat. De selecties van deze Engelse grootmachten doen niet onder voor die van clubs als Wolfsburg en Benfica.

Om 19.00 uur trapt de runner-up van Duitsland in het eigen Signal Iduna Park af tegen de verrassende nummer twee van Engeland. ‘Die Gelbe Wand’ zal weer voor een fantastische sfeer zorgen in het stadion en het belooft ook een fantastische wedstrijd te worden. Dat kan haast niet mis gaan met sterren als Reus, Aubameyang en Eriksen op het veld. Harry Kane wordt vooralsnog gespaard voor de titelstrijd, maar zal ongetwijfeld invallen als de goals uitblijven.

Hierna volgt om 21.05 uur, op het historische veld van Anfield, de wedstrijd tussen de teams van Jurgen Klopp en Louis van Gaal. De teloorgang van de twee grootste clubs van Engeland kon op geen pijnlijkere manier geïllustreerd worden dan een wedstrijdje in de 1/8e finales van de Europa League. Hoewel de voetballiefhebbers blij zullen zijn met deze clash, is dit niet het niveau waar deze clubs thuis horen.

Het verschrikkelijke niveau van de groepsfase en de trieste uitschakeling van alle Nederlandse clubs ligt gelukkig achter ons. Vanaf nu kunnen we dan eindelijk ook op een donderdagavond smullend op de bank zitten. En dat heeft lang genoeg geduurd.

Advertenties