Zeven keer op rij verliezen. Het gaat de gemiddelde Feyenoordfan niet in de koude kleren zitten. Kuyt gaf gisteren bij 538 aan het niet te begrijpen: “We zijn te goed om zo veel te verliezen.” Schitterende uitspraak. Misschien heeft Kuyt wel gelijk. Misschien is Feyenoord ook wel veel te goed. Zo goed zelfs, dat ze zeven keer verliezen, ik vind het knap. Er zijn zat positieve punten te benoemen. Sterker nog, het gaat hartstikke goed met Feyenoord.

Het voelt een beetje als Pantelic die na de zoveelste kutbal klapt en z’n duim opsteekt naar degene die probeerde de bal bij hem te bezorgen. Die positiviteit van Marko is hetzelfde als die ik nu bij Dirk beproef. Niet eens onterecht. Ik heb respect voor Dirk. Als we bijvoorbeeld kijken naar de wedstrijden van Feyenoord. Ze zijn altijd op tijd, warming-up is goed verzorgd, shirtjes zijn gewassen en de juiste bedrukking staat erop. Dat zijn positieve punten, vind ik.

Dan de selectie. Iedereen is aanwezig, ze doen wat de trainer zegt, die heeft geen flauw benul wat die zegt, maar goed de spelers volgen braaf en laten we eerlijk zijn: de ‘wil om te voetballen’ is er. En niet te vergeten: Advocaat is er niet bij. Dick Advocaat gaat het tij keren. Qua resultaten dan, want de rest gaat gewoon uitstekend. Zondag Roda thuis, drie punten, lekker. En anders waren ze te goed om te verliezen. Of te slecht om te winnen. Irritant lijkt me dat.

De trainer. Tja, de trainer. Net al even genoemd. Ook hem valt niets te verwijten. De man heeft gewoon geen idee wat hij moet doen. Waar Cocu en De Boer met de A1 van PSV en Ajax lieten zien genoeg in huis te hebben, stond Gio daar in één keer. Het is hetzelfde als dat we Henk de Jong de Rotterdamse haven zouden laten leiden. Geen idee wat die man moet doen. Dat wordt een logistiek drama. Henk kom terug, ik mis je.

Niet de juiste man op de juiste plek dus. Dan als laatste: de supporters. De supporters blijven hondstrouw hun eigen spelers uitschelden, schitterend. Nu hebben ze ook weer opgepakt waar ze een aantal jaar geleden mee gestopt waren: de spelersbus opwachten. Dat is toch waanzinnig? Heerlijk thuiskomen voor die gasten.

Het gaat dus echt zo slecht nog niet met Feyenoord. Nogmaals het gaat hartstikke goed. Op elk vlak functioneert de Rotterdamse club prima. Kuyt heeft het bij het juiste eind met zijn uitspraak. De resterende wedstrijden zullen allemaal gewonnen worden en anders waren ze te goed. En tot slot, bijna vergeten, het laatste positieve punt: er kan toch geen club mooier aftrappen dan Feyenoord?