Door: Mark Arents

Waar voetballend Nederland deze dagen in de ban is van de Champions League kijk ik vandaag naar een iets lager niveau. Ik richt mij namelijk op de Jupiler League waar niet alleen Alex Pastoor, maar ook ik durf te dromen van een promotie van Sparta Rotterdam naar de Eredivisie. De Spartanen staan momenteel bovenaan de Jupiler League met een voorsprong van 9 punten op VVV-Venlo, daarbij komt nog dat Sparta een wedstrijd minder heeft gespeeld. En wat zou ik het fijn vinden als Sparta volgend jaar weer te bewonderen is op het hoogste niveau in Nederland.

De club uit Rotterdam draait een uitstekend seizoen onder Alex Pastoor. Zo wisten de Rood-Witte Gladiatoren alle thuiswedstrijden in de competitie te winnen. Het werd ook wel weer tijd dat Sparta zich uit de Jupiler League zou knokken. De Rotterdammers degradeerden in 2010 naar het tweede niveau en slaagden er niet in om gelijk furore te maken. De club die toch wel ‘thuis hoort’ in de Eredivisie kende namelijk dramatische jaren met als dieptepunt het seizoen 2013-2014, waarin de club zowel sportief als organisatorisch compleet de mist inging. Na jaren van stuntelen lijkt de droom van Rotterdam-West eindelijk uit te komen.

De prachtige resultaten zijn onder meer te danken aan de Jamie Vardy van de Jupiler League: Thomas Verhaar. De 27-jarige buitenspeler van de kasteelheren wist dit seizoen al 19 het net te vinden in 21 wedstrijden. Die vergelijking met Vardy komt niet alleen door de de hoeveelheid doelpunten die beide heren maken. Verhaar speelde zes jaar geleden namelijk nog met amateur club VOC in de derde klasse. Die ploeg kreeg het voor elkaar om drie seizoenen achter elkaar te promoveren, waardoor ze in 2013 in de Hoofdklasse mochten uitkomen. Verhaar was één van de uitblinkers en wekte daardoor interesse bij clubs in het betaalde voetbal. Zo kreeg hij op 26-jarige leeftijd de mogelijkheid om bij Sparta te tekenen.

Of het privéleven van Verhaar ook zo hectisch is geweest als dat van Vardy laat ik buiten beschouwing. Wel is de kans groot dat de topschutter van Sparta volgend jaar te bewonderen is in de Eredivisie. Als Sparta niet promoveert ben je gek als Eredivisieclub om zo’n spits niet binnen te halen. Als voetballiefhebber hoop ik echter dat Sparta Rotterdam volgend seizoen gewoon weer op het hoogste niveau mee-balt en wij als kijker weer ouderwets kunnen genieten van zeventien wedstrijden op Het Kasteel.

OpDeEnkels heeft eerder dit seizoen een interview gehad met Thomas Verhaar

Advertenties