Julius Caesar had heel Gallië in handen. Heel Gallië? Nee. Een klein dorpje zette onverzettelijk stand tegen de Romeinen. Zoiets ging het, kan ik me nog herinneren. Het dorpje van Asterix en Obelix was onoverwinnelijk.

Als er Romeinen aan de deur stonden van het dorpje, bonjourde het duo ze zo weer buiten de deur. Asterix had daar een magisch wonderdrankje voor nodig, die je ijzersterk maakte. Obelix was er bij zijn geboorte al ingevallen. Het doet me denken aan het voetbal in Engeland.

Jamie Vardy als Obelix en Riyad Mahrez als Asterix. Of andersom, dat mag je zelf weten. Zij nemen Leicester City aan de hand tegen de grote gevaren buiten de muren van het kleine dorpje. Vele troepen die het laatste stukje Gallië willen veroveren, maar het simpelweg niet kunnen. Het maakt ‘het Gallische dorpje’ groter dan de rest.

Manchester City moet al bijna afhaken in de strijd, Tottenham Hotspur en Arsenal proberen het nog steeds: winnen van Leicester City. Winnen van het Gallische dorpje. Winnen van een toverdrank, gebrouwen door Panoramix. Of Claudio Raneiro. Eén pot nat.

Na wéér een overwinning komt het bier op tafel, om te vieren dat Mahrez en Vardy weer gescoord hebben. Of een assist gegeven, in het geval van Asterix. Het wonderduo zorgt er keer op keer weer voor dat Leicester veilig op zoek kan naar everzwijnen.

Advertenties