Veel analytici geven ‘het grote geld’ uit het Midden-Oosten de schuld. Ze noemen de Ligue 1 in Frankrijk ‘van tevoren beslist’ en hekelen het gebrek aan concurrentie voor PSG. Wat als ik jullie nou zeg dat PSG dat helemaal zelf heeft afgedwongen?

Neem alleen al hun aanvallende mogelijkheden. Lavezzi is zo goed als op weg naar China, simpelweg omdat hij overbodig is. Ga maar na bij hoeveel teams hij basisspeler zou zijn. Edinson Cavani leeft zo in de schaduw van Zlatan dat hij elke avond met zijn mamacita in Uruguay skypet.

Het aanvalstrio der Parijzenaren bestaat nu hoofdzakelijk uit balkunstenaar Lucas Moura, eindbaas van beroep Zlatan Ibrahimovic en Manchester-verbanneling Ángel Di María. 24 punten staan zij nu los van nummer twee AS Monaco. Je weet wel, die andere eindeloze geldbron. Verschil is dat PSG gericht heeft gekocht. “Waar hebben wij sterren nodig, en waar vertrouwen wij op talent?” vroeg sjeik Ali Baba zich af.

Dit seizoen is PSG de overduidelijke suprematie zelve. Die ‘S’ van PSG staat dus ook niet voor Saint, maar voor Suprematie. Voor de analytici en sceptici staat de S voor een $-teken.

Als Zlatan komende zomer naar de VS trekt om daar ook nog even kampioen te worden, dan stapt de sjeik op Higuaín, Benzema of Lewandowski af. Geld is geen probleem, zegt hij dan. Of de heren een villa willen met uitzicht op de Eiffeltoren, of toch liever aan de Seine, is de volgende vraag. En daar gaat weer een topspits in de privéjet richting Parijs.

Cirkeltje rond.

Advertenties