Als je na dit bericht denkt: ‘wat een gelul was dit’, dan begrijp ik dat. Ik ben namelijk ook de persoon die denkt dat Tobias Sana goed is en denkt dat ie niet voldoende kansen heeft gehad. Maar wees eens eerlijk: na die hattrick was iedereen best verliefd op die Zweed toch?

Goed, terug naar de orde van de dag. Pep Guardiola. Wereldcoach van FC Barcelona en Bayern München, in die volgorde ook. Momenteel staat hij nog steeds aan het roer in Duitsland. Zijn club staat bovenaan in de competitie en hij moet met een verrekijker naar beneden kijken om Borussia Dortmund als 2e te zien.

Ook met Barça was hij onoverwinnelijk. Maar toen hij vandaag een opmerking maakte, begon ik opeens te twijfelen aan de kwaliteiten van Pep. Hij zei tegen BILD: “Ik verwacht dat Bochum veel druk gaat zetten. Gert-Jan Verbeek laat zijn ploeg intensief spelen, dat is zeer interessant”, aldus Guardiola. “Het karakter van een ploeg weerspiegelt de trainer.”

“Ik ben pas 44 jaar oud en heb nog heel veel te leren, ook van andere ploegen en andere trainers. Het handschrift van Verbeek is in alle teams die hij heeft getraind terug te zien. Ik zie dezelfde teamgeest, dezelfde motivatie en hetzelfde leiderschap.”

Ik moet even bijkomen van de schrik. Als je zoveel complimenten over hebt voor Verbeek, die een ploeg leidt in de 2e Bundesliga, is het je allemaal gewoon komen aanwaaien. Laten we even eerlijk zijn.

Aan het roer bij Barça kon hij niks fout doen, zeker niet met zo’n selectie. Dat bewees hij ook door te zeggen: “Ik wilde van Lionel Messi de beste ter wereld maken, maar hij maakte van mij de beste coach ter wereld.” Zelfde verhaal in München. Wat kan je nou fout doen met zo’n selectie?

Ik ben benieuwd wie er volgend jaar kampioen wordt in Engeland. Pep Guardiola bij Manchester City. Die moet eerst een heel elftal kopen dat speelt hoe hij het wilt. Maar goed, wat kan je dan nog fout doen?

Misschien wordt Guardiola met 2 vingers in de neus kampioen. Ik ben ook maar de jongen die Sana een goede voetballer vindt.

Advertenties