De Eredivisie heeft niet voor niks het liefkozende naampje ‘Mickey Mouse-competitie’ gekregen. Het is een competitie met de grootste verrassingen, mooiste uitslagen en de meest idiote dingen. Arthur Ottenhof licht voor ODE elke week een wedstrijd/club/onderwerp uit. Deze week is dat Gastón Pereiro, die concurrent Luciano Narsingh waarschijnlijk op de bank gaat houden. 

Midweeks raakte Luciano Narsingh geblesseerd in het Theatre of Dreams te Manchester. Voor hem in de plaats kwam een jonge kerel met een tattoo van een baardaap op zijn arm. Ik wil het hebben over een diamant in de selectie van PSV. Cocu meldde afgelopen week al dat deze 1 meter 88 lange Zuid- Amerikaan zomaar na twee jaar weer de deur uit kan lopen. Niet via de achterdeur, maar voor een flinke stap hogerop welteverstaan. Hij had het over Gastón Pereiro: de Uruguayaan met het snelle voetenwerk bij PSV.

Hoewel zijn voornaam doet vermoeden dat het een kale dikzak van RTL is die met een dikke cheque ergens bij een flat aanbelt, is dit een fluwele, semi-gepolijste topper in wording. In alles is hij dreigender dan Narsingh. Pereiro weet tenminste wat hij met de bal aanmoet. Wanneer Narsingh een back van een beetje niveau tegenkomt, is het gelijk ‘dag dag’ voor de rechtervleugel die wedstrijd.

Waar Narsingh het echt van zijn snelheid moet hebben, en net doet alsof hij vervolgens een actie kán maken, weet Pereiro beheerst af te wachten tot zijn directe tegenstander door zijn enkels zakt.

Daarnaast valt op dat hij niet bepaald het typische Latijns-Amerikaanse temperament geërfd heeft. Hij doet vooralsnog nog geen gekke dingen. Hij bijt niet als Luis Suárez, irriteert niet zoals Diego Costa of raakt niet zijn ‘hoofd kwijt’ als Felipe Melo tegen het Nederlands Elftal in 2010.

De verdediging van Man United vond hem al niet zo’n pretje, maar kon er als collectief voor zorgen dat een blamage in eigen huis werd voorkomen. Dit weekend was de arme Brezancic van AZ flink de lul. Nadat Pereiro met veel gedoe tóch binnen werd gehaald door Marcel Brands, moet hij het nu laten zien in de tijd dat zijn middelmatige concurrent eruit ligt. Narsingh, maak je borst maar nat.

Advertenties