De Eredivisie heeft niet voor niks het liefkozende naampje ‘Mickey Mouse-competitie’ gekregen. Het is een competitie met de grootste verrassingen, mooiste uitslagen en de meest idiote dingen. Arthur Ottenhof licht voor ODE elke week een wedstrijd/club/onderwerp uit. Deze week is dat AZ, met de grote Mounir el Hamdaoui en de talentvolle Vincent Janssen. Een topduo in de maak. Hopelijk.

AZ is ieder seizoen een club in opbouw. De spelers worden weggekocht door vergelijkbare clubs uit het buitenland met een veel groter vermogen of Ajax klopt weer eens aan.

En dan moet er weer geherinvesteerd worden. Vincent Janssen kwam deze zomer over van Almere City als opvolger van Aron Jóhansson.  Hij is na een matige start nu aardig op gang gekomen.

Een paar weken geleden kwam ook Mounir El Hamdaoui met hangende pootjes terug naar Alkmaar. Dat wilde Nederland tenminste zo zien. Hij kwam echter als arrogant gearriveerd ventje aanzetten. AZ moest maar blij zijn dat meneer El Hamdaoui weer aan kwam kakken. Hij speelde als gehaaid acteur een nederige rol tegenover de media.

Onze ‘oh zo verlegen’ Mounir zou een voorbeeld kunnen nemen aan Ron Vlaar. Die was maar wat blij dat hij gras onder z’n voeten voelde na de afwijzing van Feyenoord. Uiteindelijk zul je zien dat een eenmaal fitte Vlaar weer het water oversteekt naar Engeland om Diego Costa onder de grond te schoppen en dat El Hamdaoui misschien wel clubtopscorer wordt van AZ.

Het verschil is dat Ron Beton AZ eeuwig dankbaar zal zijn voor zijn revalidatie en dat El Hamdaoui na een goed seizoen in Alkmaar waarschijnlijk de zandbak opzoekt en zijn neus ophaalt voor nog een jaar karig AZ-salaris.

Maar goed: feit is wel dat een fitte El Hamdaoui een aanwinst is als Eredivisie-spits. Samen met Vincent Janssen gaat hij het verschil maken bij AZ. Het kersverse koppel doet me denken aan het tandem Pantelic-Suárez. De een zwerft om de ander heen en vice versa. Hoe lang dat koppel bij elkaar blijft, zal blijken. Vincent Janssen is een spits die juist een bliksemafleider als Mounir nodig heeft om zijn goals te maken.

Mocht de Marokkaan er onverhoopt geen zin meer hebben in Alkmaar, dan staat Janssen er weer alleen voor.

Advertenties