Door Omar Siderius

Alsof de vluchtelingencrisis nog niet erg genoeg was, waagt die arrogante Memphis Depay het nu ook nog om een hoed te dragen. Laat ik vooropstellen dat ik geen fervent voorstander ben van het dragen van deze hoofddeksels. Ik vind hoeden soms zo lelijk, dat ik af en toe bijna teleurgesteld ben dat het geen ‘ GRIFFOENDOR!’ naar me roept. Tevens walg ik van de houding van de meest besproken man van het moment tegenover de media. Meneertje wenst ’s lands grootste kranten niet langer meer te woord te staan. Of we dat zo erg moeten vinden is maar de vraag, want er komt voornamelijk pure stront uit de mond van de beste man.

Na al deze, in mijn ogen, negatieve eigenschappen van de buitenspeler van Manchester United opgenoemd te hebben, wil ik ook even voor hem in de bres springen. De cliché verhalen over zijn jeugdige leeftijd en moeilijke jeugd laat ik even achterwege. Maar wat denk je van de aanhoudende topvorm die hij zeker anderhalf jaar heeft vastgehouden. Vanaf het eind van het seizoen 2013-2014, gedurende het WK en zeker het gehele vorige seizoen heeft Memphis een zeer hoog niveau gehaald.

Mede door dat extra’ s wat hij als een van de weinige voetballers heeft veroverde PSV bijna met speels gemak al erg vroeg felbegeerde landstitel. Als kers op de taart verliet hij de Eindhovense club als topscorer van de Eredivisie. Iedereen was het er over eens dat de club van Louis van Gaal een perfecte volgende stap zou zijn. Nu zit Memphis voor het eerst in zijn carrière in een serieuze dip en zou hij geen hoed mogen dragen.

Vrijwel elke speler heeft een heel seizoen nodig om zijn draai te vinden in de Premier League. Enkelingen van de buitencategorie weten direct uit te blinken, maar ook zij vallen op een gegeven moment terug. Neem een Özil in zijn eerste seizoen bij Arsenal of kijk op dit moment naar een Diego Costa. De mindere vorm van Memphis heeft dus zeker niets te maken met zijn ‘flamboyante’ gedrag buiten het veld. Zoals de beestachtige vorm van Aubameyang en Neymar daar ook niets mee te maken heeft. Zij kleedden zich al als malloten toen zij ook nog dipjes kenden.

Daarbij is het volgens mij niet verboden om in je vrije tijd een hoed te dragen. In tegenstelling tot het, volgens de arbiter ‘onnodig’, dragen van een haarband tijdens een wedstrijd in de Primera Division. Geïrriteerd begon de in bloedvorm verkerende Neymar aan de wedstrijd tegen Villarreal en maakte twee goals waarvan een wonderschoon was. Als Memphis nou tegen Wales zijn hoed op doet tijdens de warming-up en het hem verboden wordt, zal hij misschien ook weer tot dat soort dingen in staat zijn. Als hij daarna iedereen helemaal omver wil blazen, zal hij de legendarische hoed moeten laten veilen en koopt hij van dat geld voor elke vluchteling een hoedje. Dan zal alle media hem in de armen sluiten, hoeft hij nooit meer antwoorden te bevragen en mag hij elke interlandperiode met een willekeurige verentooi bij hotel Huis ter Duin aankomen.

Advertenties