U zal zich waarschijnlijk afvragen waar Kemy Agustien tegenwoordig speelt. De middenvelder staat momenteel met Vendsyssel op de 2e plek in de Deense tweede divisie. ‘Ik speel hier elke dag met plezier.’

‘Ik kwam terug van de interlands met Curaçao, en er was nog geen concrete interesse. Mijn familie heeft mij in deze periode gemotiveerd om te blijven vechten, omdat ik veel te jong (29) ben en te veel kwaliteiten heb om nu al te stoppen. M’n gevoel zei dat ik nog niet klaar was met voetballen en dat ik mezelf terug op mijn oude niveau wil knokken om toch te laten zien wat ik nog steeds in me heb.’

‘Nu ben ik heel dankbaar dat mijn familie mij heeft gesteund’, legt Agustien uit. ‘Ik wil ze daar ook voor bedanken. Elke training heb ik plezier en ik speel veel. Ik ben blij bij Vendsyssel. Ik ben blij dat club en trainer mij de kans geven om mezelf weer op niveau te krijgen en dat wil ik terug betalen door inzet en wilskracht te tonen. Ik wil alles geven om de club naar een hoger niveau te brengen.’

Maar wilt hij niet nog een stapje hogerop? ‘Een stapje hoger op is nu nog niet aan de orde. Ik wil mezelf eerst bewijzen en eerst 100% fit blijven, de rest komt wel op mijn pad. Ik leef van dag tot dag. De voetbalwereld is sowieso een politiek spelletje geworden. Het moet je gegund worden. Trainers zeggen vaak dat je altijd met ze kan praten, maar als je dan met je problemen komt word je egoïstisch genoemd. Andere voetballers weten wel waar ik het over heb.’

Agustien heeft ook nog een ander punt dat niet klopt in de huidige voetbalwereld: ‘Trainers en staf willen moeilijke jongens niet meer hebben. En dat terwijl spelers met een sterk karakter een wedstrijd over de streep kunnen trekken. Elk team moet een goede verhouding hebben binnen de groep, zij die gif brengen en zij die makkelijk spelen.

De middenvelder was eerst niet zo happig op een interview. ‘Ik heb slechte ervaringen met de media in Nederland en ik vind dat ze veel uit het verband halen’. De oud-middenvelder van onder andere AZ en Swansea City legt uit zich liever met voetbal bezig te houden. ‘Het is vrijwel nooit positief in Nederland.’

Advertenties