Neem spoor 11 op of door, hoe je het noemen wil, Utrecht Centraal een jaar geleden. Nou, eigenlijk meer het perron daarnaast, anders hadden we dat jaar niet gehaald. Wachtend op de trein van uit Leiden, die ons weer mee terug zou nemen. We waren vroeg en hadden net twee Kingdeals achter onze kiezen. Wie er getrakteerd had, weet ik niet meer. Wie die wie waren? Ja, wij, Brian Vesseur en Joey van der Werff.

Dat hierboven was enkele minuten voor de oprichting van Op de Enkels. Ondertussen hadden we al tig keer treinritjes volgeluld met uitsluitend voetbal. Waarschijnlijk uitgekotst door zeker 59 procent van onze medereizigers. Toen kwam dus het moment, om en nabij een huwelijksaanzoek. Brian stelde voor om al die onzin voortaan voort te zetten op virtueel papier.

Dat gingen we dus doen. Zo tot en met februari spuide we uitsluitend onze meningen. Toen vonden dat we dat het tijd werd voor interviews. We trokken naar Dordrecht (Jeffry Fortes), Zwolle (Max de Boom en Maikel van der Werff) en Utrecht (Danny Verbeek). Ondertussen hadden we ook al eens naar Griekenland gebeld om met David Mendes Da Silva te bellen. Deze interviews kwamen wel eens terecht bij een Voetbalzone of Voetbalprimeur. Noem het maar op. Dat leverde weer ‘kijkcijfers’ op.

Maar we wilden meer en besloten een redactie op te zetten. Aaron Golub, Arthur Ottenhof,  Frank van Ravenswaaij, Mark Arents, Mitchell Weber en Omar Siderius kwamen ons versterken. Zij hebben ervoor gezorgd dat onze productie sterk is gestegen en we veel meer mensen bereikt hebben.

Wij zijn nog lang niet klaar en dit eerste jaar is een walgelijk cliché waard: ‘Dit is pas het begin.’

Advertenties