Door Frank van Ravenswaaij

Het Europese voetbal kent een aantal geweldige spitsen. Deze zijn op Youtube stuk voor stuk te bewonderen. Typ op een vrije middag de naam van Sergio Agüero, Zlatan Ibrahimović of Robert Lewandowski in en je krijgt een veelvoud aan filmpjes te zien. Dit zijn dan compilaties van de mooiste goals van Agüero of de skills van Zlatan. Vul je echter de naam van Chelsea-spits Diego Costa in, dan krijg je een compilatie van opstootjes. In de ene video heeft hij het aan de stok met Pepe en Ramos en in de volgende staat hij hoofd tegen hoofd met David Luiz.

Elke wedstrijd laat Costa weer zien wat een mannetje het is. De straatvechter uit Lagarto is elk weekend opnieuw bezig zijn bewakers te provoceren. En dit lukt hem vaak nog ook. Gabriel is een van zijn recente slachtoffers. Nadat Costa het gezicht van Koscielny een aantal keer had gemasseerd en hem vervolgens tegen het gras had gewerkt, raakte hij in een woordenwisseling met Gabriel.

De ‘putas’ rolden tijdens het gesprek lekker over de tong. Het vervolg van dit schouwspel hebt u allen kunnen zien. Gabriel mocht gaan douchen en Costa lachte in zijn vuistje. Hij had het wederom geflikt een tegenstander gek te maken. Toch lachte Gabriel het hardst. Zijn rode prent werd geseponeerd en Costa mocht drie wedstrijden toekijken vanwege het masseren van het gezicht van Koscielny.

In januari van dit jaar werd Costa op basis van tv-beelden ook al voor drie duels geschorst, nadat hij expres op het been van Emre Can was gaan staan. Afgelopen weekend was Martin Škrtel aan de beurt. Beide spelers raakten ten val, waarna Costa de Slowaak in zijn buik schopte. Škrtel maakte geen theater. Hij had net als Bilal over de hele zijlijn kunnen gaan rollen, maar de mandekker stond resoluut op. Mark Clattenburg, scheidsrechter van dienst, meldde dat hij het incident had waargenomen. Costa ontliep zodoende een nieuwe schorsing.

Inmiddels heeft de Spanjaard het hele Engelse volk tegen zich in het harnas gejaagd. Enkel de fans van Chelsea kunnen hem nog waarderen. Bij iedere actie beginnen de fans massaal zijn naam te scanderen. Het is echter de vraag hoe lang Costa nog populair blijft op Stamford Bridge. Het lijkt alsof Costa blijer is als hij een opstootje heeft veroorzaakt dan wanneer hij een doelpunt heeft gemaakt. Dat is toch niet de bedoeling als je spits bent.

Als spits ben je er om goals te maken. Precies wat Chelsea momenteel zo hard nodig heeft. Costa wist dit seizoen slechts 2 maal het net te vinden. Hiertegenover staan 3 gele kaarten en betrokkenheid bij 47 opstootjes. Het krediet bij de supporters zal afnemen als hij zo weinig blijft scoren. De rest van Engeland heeft ‘The Elephant Man’ al uitgekotst.

Advertenties