De Eredivisie heeft niet voor niks het liefkozende naampje ‘Mickey Mouse-competitie’ gekregen. Het is een competitie met de grootste verrassingen, mooiste uitslagen en de meest idiote dingen. Arthur Ottenhof licht voor ODE elke week een wedstrijd/club/onderwerp uit. Deze week is dat Feyenoord, dat na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Ajax door de hoeven zakte tegen ADO Den Haag.

Het is elk seizoen weer hetzelfde cliché. Elke trainer van de traditionele top drie en elke dark horse zegt hetzelfde: “In de maand mei worden de prijzen verdeeld.” Dit is een angstige, voorzichtige uitspraak om te doen. Het is bijna laf. Mede vanwege het feit dat het helemaal niet waar is. Voor elk punt moet elke week gestreden worden. Degene die dat het langst kan volhouden, wordt kampioen. Simple as that.

Feyenoord haalde met Kuyt ervaring binnen, bracht doelpunten in de ploeg met Kramer en kocht met Gustafson de toekomst. Alles lijkt erop dat Feyenoord Ajax en PSV eindelijk in de figuurlijke nek kan hijgen op de ranglijst. Tot afgelopen weekend. Afgelopen weekend liet Feyenoord zien waarom het nog een hele lange weg te gaan heeft voordat Johan Boskamp met bamibal en al de fontein op de Coolsingel in kan springen.

Het verloor namelijk de traditioneel lastige uitwedstrijd in Den Haag bij ADO met 1-0 door een eigen goal van Sven van Beek. Het verschil met Ajax en PSV is dat zij vaak die uitwedstrijden wel winnen. PSV leek een makkelijke dag te hebben tegen De Graafschap toen ze al snel met 0-3 voorstonden. Marcel Brands en Philip Cocu schrokken bij een latere tussenstand van 3-3. Het verschil is dat PSV doordrukt in uitwedstrijden en uiteindelijk met 3-6 won en de punten meenam naar Eindhoven.

Wil Feyenoord kampioen worden, dan moeten zij die twaalfde man die ze thuis in de Kuip hebben, letterlijk en figuurlijk meenemen naar uitwedstrijden. Als zij de druk vervolgens bij Ajax, PSV en zelfs Vitesse weten te leggen en zolang Kazim en Kramer geen rare vechtpartijtjes meer veroorzaken, dan zie ik Johan Boskamp de komende maand mei met een drijfnatte bamibal uit de fontein op de Coolsingel strompelen.