Mimoun Mahi raakte afgelopen zondag geblesseerd in de wedstrijd tegen NEC. De aanvaller van FC Groningen zal er een tijdje uitliggen, is coach Erwin van de Looi bang. En net nu het zo goed ging: hij had na 7 wedstrijden eindelijk een basisplek veroverd.

7 ronden op rij moest de 21-jarige Mahi het doen met invalbeurten. In zijn eerste 5 invalbeurten speelde hij totaal 88 minuten, goed voor een aantal van 3 doelpunten. De twee invalbeurten daarna duurde allebei 45 minuten: in totaal dus goed voor 90. Ook in die wedstrijd scoorde hij een doelpunt. Dat brengt zijn gemiddelde in de eerste 7 wedstrijden op 1 goal per 44,5 minuut.

Geloof
Het klinkt vrij wonderbaarlijk, maar pas na 7 wedstrijden geloofde trainer Erwin van de Looi in zijn kwaliteiten. In speelronde 8 werd Mahi vanaf het begin opgesteld. Eindelijk. Helaas had het niet zijn gewenste effect: Vitesse denderde met 5-0 over Groningen heen. Mahi had de hele wedstrijd geen kans om wat uit te richten.

Een week later mocht Groningen zich revancheren tegen Willem II. Dat pakte voor Mahi beter uit. Al na 24 minuten vond hij het doel, doelpunt nummer 5 voor de aanvaller. Afgelopen weekend had Mahi slechts 38 minuten de kans om te scoren (iets wat hem niet lukte): hij raakte geblesseerd en moest vervangen worden.

Slechte concurrentie
De aanvaller, die door zijn goede invalbeurten ook al werd geselecteerd voor Jong Oranje, hoeft echter niet bang te zijn om wéér te hoeven knokken voor zijn plek: concurrenten De Leeuw en Linssen scoren amper: 1 (De Leeuw) en 2 (Linssen). Hoesen staat met 0,52 goals per 90 minuten 2e achter Mahi (1,13).

Mahi scoorde 5 van de 11 Groningse doelpunten. Erwin van de Looi heeft een gouden troef in handen, maar lijkt het nog niet helemaal te beseffen. Nu Mahi geblesseerd is, zal het gemis van de goalgetter pas echt gevoeld worden. Je mist het pas, als je het kwijt bent.

Advertenties