Door Arthur Ottenhof

José Mourinho aka ‘The Special One’ is dit seizoen opeens niet zo special meer. De magie tussen spelers en trainer lijkt uitgewerkt. Aanvoerder en vrouwenverslinder John Terry is al meerdere malen gepasseerd terwijl hij vorig seizoen geen minuut miste(!). Afgelopen week werd zelfs sterspeler Eden Hazard op de bank gezet. Na de nederlaag van gister tegen West Ham United (2-1) staat Chelsea op de vijftiende plaats in de Premier League. Hoe dit kan, lijkt een grote vraag. Het antwoord is simpel: Eva Carneiro.

Eva Carneiro, ex-teamarts van Chelsea. Naja, teamarts, eerder lustobject voor de gemiddelde hetero-kijker van voetbal. De aantrekkelijke Carneiro is na veel schuldbetuigingen en ophef de laan uitgestuurd. In ruil voor haar kwam er een saaie mannelijke teamarts op de bank te zitten. In plaats van de curves van Eva moest het publiek en de spelers van Chelsea het nu doen met de behaarde armen van een doorsnee teamarts.

Vorig seizoen werd Chelsea kampioen. Het team stond als een huis. Met de herboren captain John Terry als ruwe rots in de branding en een een excellerende, counterende aanval met Fabregas als aangever en Hazard en Diego Costa als afmakers was Chelsea in eigen land niet te stoppen. Dat ‘huis’ had als Eva Carneiro als fundering. Dit seizoen valt dit huis van armoede in elkaar. De spelers worden niet met gevoelige vingers meer behandeld, maar met ruwe eeltvingers. Hazard, Willian en Pedro hebben misschien zachte handjes nodig, maar de robuuste spelers als Cahill, Zouma en Diego Costa misschien nog wel meer. Tussen de fysieke terror van de Premier League en de dictatuur van José willen de harde spelers van Chelsea zachte handjes om gemasseerd en geliefd te worden.

Juist doordat die harde spelers nu niet meer zo behandeld worden, is het fundament weg van de kampioensploeg die Mou doorgaans zo goed kan bouwen. Ik raad Mourinho dan ook aan om samen met Roman Abramovich naar Eva te gaan en haar een nieuw vet contract op hun blote knieën aan te bieden. Misschien haalt José dan de kerst nog, kan Chelsea nog Europees voetbal halen en kan vermeend maffiabaas en eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, weer rustig zijn geld gaan tellen op zijn jacht.

PS: De collega’s van The Sportbible bespotte gister Mourinho door net te doen alsof hij een nieuw album uitbrengt met een paar klassiekers:

Chelsea

Advertenties