Door Frank van Ravenswaaij

Deze week werd er weer gevoetbald in de Champions League. Tijdens de 3e speelronde van de groepsfase werden er weer 16 wedstrijden op topniveau afgewerkt. Op donderdag ga je rustig terugkijken: wat is me nou het meest bijgebleven deze speelronde? Het doelpuntenfestijn tussen Leverkusen en Roma, de nieuwe nederlaag van PSV of de goal van De Bruyne in de laatste minuut?

Niets van dat alles. Wat mij het meeste is bijgebleven is geen resultaat, doelpunt of overtreding. Het mooiste moment vond plaats in de 5e minuut van de wedstrijd tussen Arsenal en Bayern München.

Vooraf had een deel van de Bayern München-supporters aangekondigd om pas in de 5e minuut de tribune te betreden. Deze ‘boycot’ werd gehouden vanwege de hoge entreeprijzen in het Emirates Stadium. Voor een toegangsbewijs moest 85 euro worden neergeteld. Voor het dubbele van dat bedrag kun je alle 17 thuiswedstrijden van Bayern bezoeken. Een groot contrast dus.

Na 5 minuten begonnen de lege stoeltjes in het uitvak vol te lopen. Onder luid gezang betraden de supporters de tribune. Ik had verwacht dat de Arsenal-fans hier met een fluitconcert op zouden reageren. Het tegendeel bleek waar te zijn. De Arsenal-fans begonnen massaal te applaudisseren.

Dit is een duidelijk signaal naar de eigen club. De goedkoopste seizoenkaart bij the Gunners kost je 1200 euro. 1200 euro! Voor dat geld verwacht je in een gouden stoel op de eerste rij te zitten. Met een heerlijk driegangendiner geserveerd met 180 jaar oude wijn. Niets daarvan. Gewoon plaatsnemen op een kuipstoeltje in de 2e ring.

Je zou toch denken dat de club al genoeg tv-gelden ontvangt, maar blijkbaar is dat bij Arsenal niet genoeg. Terwijl het voetbal er juist voor de supporters is. Zij zijn een belangrijk onderdeel van je club. Op deze manier maak je misbruik van je trouwe fans. Dat is lang geaccepteerd, maar het applaus maakt duidelijk dat de Arsenal-fans de hoge prijzen spuugzat zijn.

Pep Guardiola heeft ook gereageerd op de onvrede over de dure tickets: ‘’De kaartjes voor de wedstrijd in München zullen niet zo duur zijn, dat beloof ik. Dus de Arsenal-fans kunnen gewoon naar Duitsland komen.”

Pep, je hebt wat mij betreft alle gelijk van de wereld. Held.

Advertenties