Achttien schepen zijn op zoek naar de schat. De schat die je een jaar als ‘Kampioen van Nederland’ kroont. De regels voor het zoeken naar de schat zijn simpel: je hebt 17 concurrenten, die moet je uitschakelen. Je vecht tweemaal tegen elke concurrent. Tot je beschikking heb je een schip – de een sterker dan de ander – en kogels voor in je kanon.

Elk schip in Nederland hanteert dezelfde manier van aanvallen: met drie kanonnen. Drie bemanningsleden steken ze aan, daarachter drie man om de kogels er in te stoppen en ten slotte nog vier man die de kanonnen moeten maken.

Het gaat allemaal om precisiewerk. Je kan dan wel 400 kogels hebben, maar ze moeten wel goed geraakt worden. Het schip Vitesse raakte al 22 keer een ander schip, in 9 onderlinge duels. Het Ajax-schip heeft een sterke buitenkant: slechts 4 kanonnen raakte door het hout heen. NEC en Roda zijn schepen die graag op afstand blijven in onderlinge gevechten. Allebei raakte ze 9 keer een ander schip, en zelf werden ze beide ook 9 keer geraakt.

Het sloepje van Heerenveen wordt wekelijks weer omver gekogeld. Het werd al 16 keer geraakt, terwijl het met kleine pistooltjes pas 9 keer wat terug wist te doen. De bemanning smeekte om een nieuwe leider. Kapitein Foppe werd gekozen als nieuw hoofd van het schip. Deze kapitein had al aan het roer gestaan: van 1992 tot 2004, meer dan 500 gevechten.

Kapitein Foppe weet wat er te doen staat. Een pantser om het schip heen bouwen waar niemand doorheen komt, met enkele gaten voor de kanonnen die hij gaat aanstellen. De bemanning van Foppe is goed, ze werden alleen verkeerd benut.

Slagveer, Veerman – bedankt voor jullie piratennamen – en Larsson moeten nu met scherp gaan schieten. Geen losse flodders meer. Jeremiah St. Juste, Cavlan en Bijker – weer van die schitterende diepzeenamen – moeten zorgen voor een goede bescherming.

Kapitein Foppe gaat het wel oplossen.

Advertenties