Door Mark Arents

Niet veel trainers van topclubs kijken uit naar de interlandperiodes. Niets is erger voor een trainer dan het nieuws krijgen dat één van je sterspelers met een blessure terugkeert. Ook de afgelopen week zijn er weer heel wat spelers geblesseerd geraakt tijdens wedstrijden voor hun nationale ploeg. Wij van Op De Enkels maakten een elftal van de spelers die geblesseerd raakten tijdens de afgelopen interlandperiode.

opstelling

Te beginnen met de keeper, Tim Krul (Nederland/Newcastle United). De goalie van Nederland verstapte zich in de wedstrijd tegen Kazachstan en scheurde daarbij zijn kruisband af. De keeper van Newcastle United zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Het centrale duo achterin bestaat uit David Luiz (Brazilië/PSG) en Martin Cáceres (Uruguay/Juventus). Luiz moest in de 36e minuut al naar de kant in de confrontatie tegen Chili vanwege een knieblessure. De Uruguayaan Cáceres werd vorige maand door zijn eigen club geschorst nadat hij onder invloed met zijn Ferrari een bushokje en twee auto’s had geramd. Aankomend weekend mocht de verdediger weer spelen in de kraker tegen Internazionale, maar hij raakte gisteren in de wedstrijd tegen Colombia geblesseerd na een tackle van Cuardado (Chelsea).

De vleugelverdedigers zijn Branislav Ivanovic (Servië/Chelsea) en Fábio Coentrão (Portugal/AS Monaco). De Serviër liep in het duel met Albanië een hamstring blessure op. De rechtsback zal waarschijnlijk drie weken niet inzetbaar zijn. De Portugese ploeg bracht zondag het nieuws naar buiten dat Coentrão niet kon starten tegen Servië. De speler die vrijdag in een interview vertelde zo blij te zijn met zijn basisplek bij Monaco, zal nu vanwege zijn blessure weer op de tribune plaats moeten nemen.

Het middenveld is wel van hele grote klasse: Luka Modrić (Kroatië/Real Madrid), Mario Götze (Duitsland/Bayer München) en Paul Pogba (Frankrijk/Juventus). De Kroaat raakte geblesseerd in het duel tegen Bulgarije. Hij hoopt er op 21 oktober weer bij te zijn in het duel tegen PSG, maar de medische staf denkt dat hij drie weken niet inzetbaar zal zijn. Götze liep een spierscheuring op tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Ierland. De Duister zal dit jaar niet meer in actie komen. Bij Pogba valt het uiteindelijk mee. De speler werd wel opgeroepen maar raakte op het trainingsveld geblesseerd, maar kan dit weekend wel aansluiten bij Juventus.

Als laatste de drie aanvallers: David Silva (Spanje/Manchester City), Sergio Agüero (Argentinië/Manchester City) en Kingsley Coman (Frankrijk/Bayer München). De Spaanse vleugelaanvaller verstuikte in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Luxemburg zijn enkel. Zijn collega Agüero begon niet fit aan de wedstrijd tegen Ecuador en viel na 20 minuten uit met een hamstringblessure. De topschutter van de Citizens was de laatste weken op dreef, maar zal nu zeker een maand buitenspel staan. Coman raakte geblesseerd tijdens zijn interland voor de Franse ploeg onder de 21. De basisspeler van de Rekordmeister liep een dijbeenblessure op, maar blijkt dit weekend weer inzetbaar te zijn.

De kwaliteit die deze ploeg heeft laat wel zien dat trainers waarschijnlijk met knikkende knieën naar hun spelers kijken tijdens de interlandperiode. Buiten dit elftal raakten Arek Milik (Polen/Ajax), Alvaro Morata (Spanje/Juventus), Karim Benzema (Frankrijk/Real Madrid) en velen anderen ook nog geblesseerd. Vanwege het risico is het wachten op de eerste hoofdcoach die zijn spelers weigert te laten gaan voor de oefeninterlands die eraan zitten te komen.