Door Mitchell Weber

Na het dramatische nieuws van de 13e van oktober dat wij niet naar het EK gaan, kwam vandaag in ieder geval wat goed nieuws: Wesley Sneijder stopt niet als international. Een van onze overgebleven toppers geeft oranje niet op en blijft dus beschikbaar, ik ben als een kind zo blij.

Wesley Sneijder was in 2010 de perfecte nummer 10. Behendig, tweebenig, scorend vermogen en de pass van een maestro. Wesley beheerste de wedstrijd, dirigeerde zijn aanval met steekpasses om je vingers bij af te likken en was ook nog is topscorer van Oranje op het WK. Wesley deed alles en nog een beetje extra. Niemand vergeet meer de goals tegen Brazilië, vooral de tweede. Wesley die, na een ingestudeerde corner, die bal erin knikt bij de tweede paal en vervolgens, al tikkend op zijn bezwete voorhoofd, naar de camera rent.

Lees ook: Analyse: Internazionale terug aan de top door huurling en 60 miljoen

Maar ook Wesley werd ingehaald door de tijd, het lichaam deed niet altijd meer wat het meesterbrein wilde. Wesley vertrok uit Milaan, Turkije was de volgende bestemming. Hij zou uit beeld raken bij de bondscoach, zo klonk het in de media. Niets was minder waar. 4 jaar na ‘zijn’ WK, het jaar waarin Wesley de gouden bal had moeten winnen, stond hij er weer. Ander systeem, zelfde Wesley. De diepte pass op Robben tegen Spanje, waaruit een hardloopwedstrijd tussen diezelfde Robben en Sergio Ramos ontstond, was van wereldklasse. Alweer.

Wesley veranderde met dit Oranje mee, maar bleef altijd strijden. Altijd die verbeten kop, aderen die op knappen staan, maar altijd blijven gaan. Gaan voor die laatste hoop op nóg een eindronde. Het was een droomscenario. Wesley schoot ons in 2004 naar het EK toen Schotland ons met 1-0 de baas was geweest in de heenwedstrijd, was hem dit weer gelukt, nu in 2015, dan had hij een standbeeld verdient voor het KNVB-kantoor. Dat doet Wesley nu ook, maar anders had dat beeld er nu, per direct, moeten komen.

Het mocht niet zo zijn, zelfs Wesley kreeg dit oranje niet aan de praat. Maar oh Wesley, wat ben ik blij dat je doorgaat.

Advertenties