Het is altijd leuk om je fantasie even op hol te laten slaan. Gewoon van die ‘wat als’-situaties bedenken. Wat als Bruno Martins Indi niet zo agressief was? Wat als Robin van Persie gewoon eens die ballen in het net schiet? Wat als we het EK niet halen? Ik heb nog een mooie bedacht: Wat als Vlaanderen bij Nederland zou horen? Hoe zou Oranje er dan uit zien? Prachtig, ben ik achter gekomen. Lees maar even mee.

De selectie van Oranje zou een flinke kwaliteitsinjectie krijgen. De verdediging zou bijvoorbeeld versterkt worden met Simon Mignolet, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Op het midddenrif zouden Kevin de Bruyne en Radja Nainggolan kunnen lopen, terwijl voorin Romelu Lukaku en Dries Mertens voor doelpunten moeten zorgen.

De opstelling zou er ongeveer zo uitzien: Jasper Cillessen; Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Jetro Willems; Radja Nainggolan, Kevin de Bruyne, Wesley Sneijder; Arjen Robben, Romelu Lukaku, Memphis Depay.

De kwaliteiten die het Nederlands elftal nu mist, worden perfect opgevuld door de Vlamingen. Twee centrale verdedigers die wekelijks bij Tottenham Hotspur in de basis staan, in plaats van het gebrekkige Eredivisie-niveau dat er nu rondloopt. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie wisselen elkaar regelmatig af in de aanval, maar met Romelu Lukaku zou je allebei de spitsen niet meer nodig hebben. En het gebrek op het middenveld, door de blessure van Kevin Strootman en de afwezigheid van Nigel de Jong, wordt perfect opgevuld door Nainggolan en De Bruyne.

Er zijn natuurlijk ook een paar Belgen die je misloopt. Deze Walloniërs spreken de Franse taal, en zouden dus niet bij het Nederlands elftal kunnen: Vincent Kompany, Thibaut Courtois, Eden Hazard, Axel Witsel. Al zou je van de Walloniërs en het Franse elftal een gemengd team zou maken, krijg je ook een wereldelftal.

Opstelling Frankrijk: Hugo Lloris; Bacary Sagna, Vincent Kompany, Raphaël Varane, Patrice Evra; Axel Witsel, Paul Pogba, Mathieu Valbuena; Eden Hazard, Karim Benzema en Antione Griezmann.

Duidelijk dus. Met dit elftal worden we wereldkampioen. Gewoon die grenzen een paar honderd kilometer verder open gooien. Als je dan even kijkt naar dat Franse elftal, ook heel lekker, maar onze – iets minder kleine – kikkerlandje zou dat team natuurlijk gewoon alsnog oprollen.

Advertenties