Jeremiah St. Juste heeft de naam van een heilige, maar voetbalt als een buffel. De verdediger van sc Heerenveen speelde afgelopen seizoen 13 wedstrijden met het eerste mee. Dit seizoen speelde hij tot nog toe zelfs alle wedstrijden, van minuut 1 tot en met 90. Het zou hem nu al belangstelling hebben opgeleverd van Manchester United, meldt onder andere Daily Mail.

Maar dat is ook niet onterecht, getuige van zijn spel. Niet voor niks speelde hij dit seizoen alle minuten. Louis van Gaal is waarschijnlijk erg aangetrokken tot het brutale spel van St. Juste. De jongeling toont lef door – op het oog – gevaarlijke tackles in te zetten en stoomt vaak met de bal richting de 16 van de tegenpartij. Het tekent zijn zelfvertrouwen en kennis van zijn kwaliteiten.

Voor de Eredivisie is het te hopen dat ‘Jerry’ St. Juste nog een tijd lang in de Eredivisie blijft. De centrale verdediger werd al geselecteerd voor de Jong Oranje-wedstrijden tegen Turkije en Cyprus, maar moest de 3 jaar oudere Karim Rekik en Sven van Beek nog voor zich laten.

Advertenties