Gisteren was ik even boos op Gerard Piqué, vandaag ben ik vooral heel betreurd. Ook al is het nieuws al een dag of 2 oud, het moet toch gedeeld worden: Tom Beugelsdijk is een paar weken uit de roulatie.

Toen Tom naar Duitsland verhuisde, wilde ik een shirtje halen van de Hagenees. Gewoon, omdat hij zo legendarisch is. Een echte buffelaar die nergens voor terugdeinst. Aanvallers willen niet tegen ADO Den Haag spelen, omdat Tom achterin loopt te schoffelen. “Ik ga de spitsen weer opvreten”, zei hij al tegen VI.

Maar goed, dat shirtje. Ik op die site kijken van FSV Frankfurt, is het Duits. Geen verrassing natuurlijk, maar die taal was nog lastiger dan gedacht. Maar, ik had het geluk aan mijn zij. Beugelsdijk kwam afgelopen zomer weer terug naar Nederland, dus kon ik op de ADO-site gewoon een shirtje in het Nederlands bestellen.

Ja, ik ben een shirtje van een ongelofelijke vedette rijker. Schitterend shirt trouwens: in grote cijfers 25, daarboven ‘Star Balm’ en daaronder ‘Beugelsdijk’. Heer-lijk. Nu Tom een paar weken niet mag spelen, zal ik op mijn training elke keer trouw zijn shirtje dragen. Ik ben geen ADO-fan, maar het shirt van Beugelsdijk moet gewoon wekelijks gedragen worden.

En als hij het niet kan, neem ik die taak graag op me.

Advertenties