Spanje voetbalt voor onbepaalde tijd niet meer in het Santiago Bernabéu. Het gaat over het stadion van Real Madrid, de club met als bijnaam de Koninklijke. Maar de Spaanse bond heeft even bepaald dat er niet meer wordt gevoetbald. Omdat Gerard Piqué er moeite mee zou hebben. Hou me vast.

De verdediger van FC Barcelona heeft ooit eens een uitspraak gedaan over Real Madrid, waardoor de Spanjaard nu wordt uitgefloten in het Bernabéu. Dat heeft nu de doorslag gegeven dat er voorlopig niet meer in dat stadion gebald wordt. Om nog wat zout in de wonden te strooien zei Piqué het volgende: “Tijdens de halve finale in de Champions League tussen Real en Juventus keek ik de wedstrijd in een Juve-shirt en ik hoopte dat Real zou verliezen. Ik wil altijd dat Real verliest, simpelweg vanwege de rivaliteit tussen hen en Barcelona. Daarvoor zeg ik geen sorry.”

En plotseling is Piqué het heertje. Hij heeft schijt aan de politiek. Hij durft tenminste te zeggen wat hij vindt. Hij weet wat hij wilt en niet. Hij is niet bang voor anderen. Zulke dingen worden er geroepen door veel mensen. Bullshit. Piqué is een lul. Een gore lul. Met z’n smerige baard.

Zo. En waarom? Omdat Pique voor een land uitkomt, met supporters van FC Barcelona én Real Madrid. Als je dan in het nationale elftal van een land speelt, heb je je te gedragen. Dat heeft niks met politiek te maken, dat is je normaal gedragen. Je komt voor je land uit met mensen die zijn opgegroeid met een hart voor een andere club. Die ga je niet afblaffen door te zeggen dat Real Madrid kut is.

Als je voor een land speelt, zorg dat je mensen naar je willen kijken. Nu word je uitgefloten en is het volledig terecht dat dat gebeurt. En als je dan niet meer in het Bernabéu wilt voetballen, lieve Gerard, rot dan lekker op naar die roze wolk van je. Die roze wolk waar Shakira naakt op je ligt te wachten. Daar ben je namelijk net heel hard vanaf gevallen.

Advertenties