Als ik ’s ochtends wakker word ben ik vaak blij, omdat ik weet dat ik meer kennis heb dan de dag ervoor. Maar ik weet niet of ik heel blij ben met de kennis dat Nederland gisteren 0-1 verloren heeft. Ik weet niet of ik blij ben met Bruno Martins Indi, Gregory van der Wiel of de blessure van Arjen Robben.

Geinig dat je op het magische internet meteen van die typetjes ziet zoals ik. Mensen die verstand denken te hebben van voetbal en hele lappen teksten onder een bericht van Voetbalzone pompen. Alleen ik zet het dan netjes in een blog, dat is denk ik het belangrijkste verschil. Een ander verschil is dat die internetgekkies meteen Danny Blind overal de schuld van geven.

Ik snap het niet. Het spel was best oké (ja, vergeleken met Guus’ spel) in de eerste 30 minuten. Helaas raak je Arjen Robben dan kwijt. Daar kan noch Blind, noch Robben wat aan doen. En wat kan de debuterende bondscoach er eigenlijk aan doen dat Bruno zo’n enorme dwaas is? Indi, wil je even aan je voorhoofd gaan voelen?

Je raakt in duel met Kolbeinn Sigthórsson. Het mannetje begaat een schwalbe. De scheidsrechter is hier de politieagent die de boetes uitdeelt. Het zou de IJslander een gele kaart opleveren. Maar Bruno wilde eigen rechter spelen en gaf hem een tik. De politieagent kon niks anders doen dan rood geven. Ook al was het maar een ‘klein tikkie’.

Zelfs met tien man speel je dan nog best lekker. Het is natuurlijk lastig, tegen zo’n blok ijs voor het doel van Halldórsson. Maar er kwamen best kansen voor Oranje. De IJslandse NEC-keeper moest zelfs een paar keer gestrekt om een bal naast te tikken.

Tot dat Van der Wiel ons even flink de nesten in hielp. Te late tackle in het zestienmetergebied, geel, penalty. Grote vriend Gylfi Sigurdsson benutte dat buitenkansje wel: 0-1. Het IJslandse pleurisventje loopt inmiddels 3 uit 2 qua doelpunten tegen het Nederlands elftal.

Wat ik al een paar alinea’s probeer te zeggen: Danny kan hier toch niks aan doen. We weten niet hoe hij het had gedaan als hij Riedewald had opgesteld, of Tete in plaats van Van der Wiel. Maar de fouten zijn gemaakt door Martins Indi en Van der Wiel, niet door Blind. Maar Blind, als je toch echt even te veel druk voelt, hier is een schouder om op uit te huilen.

Advertenties