Danny Verbeek werd als speler van FC Den Bosch een gouden toekomst voorgeschreven. De buitenspeler speelde vier jaar voor de club uit zijn geboorteplaats, waar hij in zijn laatste twee jaar 7 en 10 doelpunten maakte. Plotseling stond Standard Luik op de stoep. Het verhaal klinkt mooi, maar Verbeek speelde de afgelopen drie seizoen voor NAC en FC Utrecht. Hoe is dat in vredesnaam gekomen? In de kantine van het FC Utrecht-complex, midden tussen de lunchende spelers van Jong FC Utrecht, spraken we de rappe buitenspeler.

“Ik was na vier jaar Den Bosch een beetje uitgekeken”, begint Verbeek. “Na mijn vierde jaar stonden opeens Standard Luik en AZ op de stoep. Bij Luik was Ron Jans net trainer geworden. In de Belgische competitie wordt erg vaak 4-4-2 gespeeld, maar Ron Jans wilde met buitenspelers spelen. Daardoor kreeg ik een contract voor vier seizoenen. Jans werd echter vrij snel ontslagen en de nieuwe trainer wilde weer met twee spitsen spelen. Voor mij had dat dus geen zin.”

“NAC klopte na de voorbereiding op de deur. Dat was een prima club voor mij. Net onder de middenmoot, spelend voor 20.000 man. Een goede tussenstap.” De Bosschenaar speelde twee seizoenen in Breda. “Daarna ging ik naar FC Utrecht, omdat er in Luik nog steeds 4-4-2 werd gespeeld. Utrecht vond ik een goede stap omhoog.”

“Bij Utrecht ging het helaas niet zoals ik gehoopt had. In de voorbereiding werd gezegd dat ik alles zou spelen, maar aan het begin van het seizoen schoot het in m’n rug. Ze konden niet vinden waar het zat, dus heeft het tot februari geduurd tot het over was.” Inmiddels heeft Verbeek 9 wedstrijden gespeeld. Daarvan heeft hij er geen een uitgespeeld. “Ik verwacht ook niet veel minuten meer dit seizoen.”

Terwijl dit jaar eigenlijk een héél belangrijk jaar was voor Danny. Dit seizoen moest hij zichzelf in de kijker spelen bij betere clubs, omdat hij geen toekomst zag bij Standard. Door de blessure is het voor hem echter afwachten wat er op zijn pad komt. “Er is wel wat interesse”, aldus de speler zelf. Maar Jeffry Fortes heeft ons vorige week wat geleerd: “Wat is interesse? Barça kan ook interesse hebben, maar als het niet concreet wordt, heb je er niks aan.”

“Door het salaris bij Standard Luik ben ik wel een beetje verwend geworden. Ik zou niet onderin de Eredivisie gaan spelen, ook al lever ik nu al wat salaris in. Ik zie het namelijk ook niet zitten om voor 4.000 supporters te spelen.” Waar dan wel, vroegen we ons af. En dat werd een aardig lijstje: “Denemarken en Oostenrijk zijn voor mij aardige competities. Maar de tweede Bundesliga of de Championship lijkt me ook geweldig. Maar mijn doel is over een paar jaar de top-vijf van Nederland.”

Bij Standard Luik niet aan de bak gekomen, door de blessure dit seizoen ook niet in de Domstad. Als hij terug mocht in de tijd, zou hij dan wat anders doen? “Nee. Ik zou weer naar Standard Luik gaan. Ik was gewoon klaar bij Den Bosch en in België kon ik gewoon een hoop verdienen. Ik heb misschien niet alles gegeven in die jaren. In de weekenden naar feestjes, een biertje drinken. Ik lette niet genoeg op mijn voeding. Daar had ik op zich op kunnen letten, ja…”

Advertenties