Oud-Monaco coach Arsene Wenger was afgelopen dinsdag op bezoek bij zijn oude club. De huidig trainer van Arsenal moest een 1-3 nederlaag goedmaken, die in eigen huis werd afgelopen. Wisten de Londenaren met 0-3 te winnen, gingen ze door naar de kwartfinale van de Champions League.

Zover mocht het niet komen. Het doel werd onder vuur genomen door The Gunners. Tweemaal wisten ze ook het net te vinden, via … en …. Het bleek dus niet genoeg te zijn, omdat uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen. De 3 van Monaco in Engeland tellen dus zwaarder dan de 2 van Arsenal bij de Monegasken. Ondanks dat het over twee wedstrijden ‘gewoon’ 3-3 werd.

Arsene Wenger sprak zijn woede uit over de uitdoelpunten-regel. “Deze maatregel ontstond in de jaren zestig om aanvallende teams te bevoordelen”, zei de Arsenal-manager donderdag tijdens een persconferentie. “Maar het voetbal is veranderd. Het gewicht van treffers buitenshuis is momenteel te groot.” Natuurlijk had de Franse coach wijselijk zijn mond gehouden als hij nog Monaco-coach was, maar nu was het oneerlijk. Vond-ie. En ik moet zeggen, ik kan hem geen ongelijk geven.

Ik heb precies hetzelfde gevoel als meneer Wenger. Die regel is achterhaald. Wat is er nou knapper dan met 3-1 winnen dan met 2-0. Je wint, je hebt allebei de keren een doelsaldo van +2 en dat lijkt mij toch gelijkwaardig.

Waarom de FIFA dat niet vindt? Ik heb geen idee, ze willen denk niet dat een van de twee ploegen niet gaat voetballen. Als ik dat argument meteen mag inslaan: Chelsea stond met 10 man achterin tegen PSG en Monaco deed hetzelfde tegen Arsenal. Chelsea’s defensie faalde (klein wonder?), evenals die van Monaco.

Arsenal-coach Wenger had het over ‘uitdoelpunten bij verlenging’. Hij bedoelt dus, dat als je uit 1-1 hebt gevoetbald, thuis 2-2, je nog een verlenging hebt om te zorgen dat je wint. Anders lig je er alsnog uit.

Waar ik het volledig eens was met Arsene Wenger met zijn eerste punt, slaat dit natuurlijk op kaas. Anders gaan die gasten toch juist met zijn allen achterin lopen met die verlenging? Gewoon die uitregel afschaffen, verlengen bij een gelijke stand over twee potjes en anders pingels. Eind goed, al goed. Nooit gezeik meer.

Advertenties