Het is water en vuur wat betreft Lionel Messi. Volgens Joey moet en zal de Argentijnse God naar Chelsea komen. “Abramovich heeft al een paar koffertjes met zo’n 268 miljoen euro naar Barcelona gestuurd.” Van Brian mag de superster in Barcelona blijven. “Van dat geld kan je vijf wereldtoppers halen.”

De situatie rondom Messi verdient een uitleg. De 27-jarige aanvaller was te laat teruggekomen van vakantie. Daarom belandde hij – samen met Neymar – tegen Real Sociedad op de bank. Dat zijn de regels, aldus coach Luis Enrique. Jordi Alba zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Maar wel in eigen goal. 1-0 voor de club van Moyes. Messi werd kwaad. Hij dacht dat hij zijn club wel aan de overwinning kon helpen.

Een dag na de nederlaag werd technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen. Carles Puyol werd kwaad en stapte zelf op. Daarop werd onze kleine Argentijn ook boos. En dus deed hij een opmerkelijke uitspraak: “Of Enrique eruit, of ik.” Chelsea maakte gebruik van de situatie en flirt nu volop met Leo. Ook vrouwlief van Messi mengt zich in de flirt. Antonella Roccuzzo volgt op Twitter het officiële Chelsea-account, evenals Messi zelf. Het schijnt dus dat Abramovich best wel 268 miljoen euro – de afkoopsom – over heeft voor ‘De Vlo’.

Brian: “Dat vind ik absurd. Abramovich is gestoord dat hij 268 miljoen euro wilt betalen voor Messi. Ja, hij behoort tot de twee beste voetballers van de wereld. Maar zoveel geld? Daarvan kan je zeker 5/6 meesterlijke voetballers binnenhalen. Hummels achterin, Robben rechtsbuiten, Touré op het middenveld. Natuurlijk is Messi een grote toevoeging, maar vijf extra sterren erbij is een grotere toevoeging.”

Joey: “Blabla, we zijn al lang en breed het einde zoek wat betreft het uitgeven van geld. Even voor de goede orde een middelmatige voetballer, die toevallig hard kan rennen, ging voor honderd miljoen over de Madrileense toonbank. Dan is 268 miljoen misschien nog wel een koopje voor iemand als Messi, een voetballer van buitenaardse afkomst. Een man van een andere planeet. Een legende. Iemand die Chelsea in één klap onverslaanbaar maakt, als dat tot zover nu al niet is.”

Brian: “Daarom. We zijn inderdaad het einde zoek. Abramovich moet toch zelf ook beseffen dat dit geen bedragen meer zijn. En nee, Chelsea is niet onverslaanbaar. Kijk maar naar Newcastle. Die gasten krijgen gewoon nog teveel tegendoelpunten. Dan heb je niks aan Messi, die ervoor zorgt dat je met 4-2 wint in plaats van 3-2. Leuk, dat extra doelpunt. Maar wil je niet zorgen voor minder tegendoelpunten? Met Willian, Costa en Hazard komen die doelpunten er echt wel. Zeker met Fabregas erachter.”

Joey: “Talenten genoeg in de jeugdopleiding en een beer van een Kurt Zouma gaan op de lange termijn ervoor zorgen dat die tegendoelpunten meevallen. Terry gaat nog een seizoentje door en dan is die klaar. Net zoals Cahill. Typisch Engelse mandekkers, die niet kunnen mandekken. Aanval is de beste verdediging. Messi erbij en de tegenstander heeft niet eens meer adem om aan te vallen.”

Brian: “Alleen Zouma is niet genoeg. En daarnaast is het bedrag opzich toch absurd? Vind je echt dat Chelsea 268 miljoen euro moet overmaken voor hem? Met al zijn wensen zal Abramovich zo’n 500 miljoen euro kwijt zijn. Dat is toch gestoord?

Joey: “Ik ben helemaal met je eens dat het een absurd bedrag is. Maar in verhouding valt het gek genoeg mee. Dat is het nadeel aan de voetbalwereld anno 2000nu. Alle bedragen gaan naar het absurde en dat maakt het eigenlijk weer normaal. Op elk niveau stijgen de prijzen. Ten onrechte of niet het feit blijft dat iemand als Leo het bedrag toch echt waard is. Wij vinden het veel geld, maar die rijke Russen en kapitaalkrachtige Arabieren lachen hierom.”

Nou, wij gaan er waarschijnlijk echt nooit uitkomen. Het blijft ook een moeilijke discussie, want mensen zijn eigenlijk geen geld waard, maar goed dit is de huidige stand van zaken in de voetbalwereld. De prijzen blijven stijgen. De toekomstige superster van het jaar 2080 is misschien wel een miljard ‘waard’. We zullen zien, fijn weekend.

Advertenties