Colin Kazim-Richards werd gehaald als de nieuwe Feyenoord-vedette. De Engelse Turk, of de Turkse Engelsman, heeft nog nooit meer dan vijf doelpunten in een jaar gemaakt. Oké, één keer. Voor Brighton & Hove Albion. Maar dan heb je het ook wel gemaakt. Zes doelpunten voor een halve amateurclub in Engeland.

Of wat dacht je van Mitchell te Vrede. Scoorde prompt een paar doelpunten toen Kazim Kazim nog niet aangetrokken was, ergens in de voorbereiding. Maar toen kwam Kazim Kazim, en was het klaar voor Mitchie. Kazim, de nieuwe gouden spits, heeft nu al drie doelpunten in negen wedstrijden. Respect. (En dat terwijl Te Vrede vijf uit twaalf heeft, maar dat terzijde).

Samen hebben ze dus acht van de negentien Feyenoord-treffers. Wat een beesten. Even in vergelijking: Pellè scoorde bijna één derde van de Feyenoordgoals. 23 van de 76 doelpunten. Nog maar een vergelijking: als Feyenoord zo doorgaat scoren ze 50 doelpunten. Vijftig! NEC, vorig seizoen de nummer een na laatst, scoorde zelfs 54 doelpunten. De huidige nummer 16, Heracles Almelo, heeft zelfs al 22 doelpunten. Er zijn slechts vier clubs die minder doelpunten hebben dan Feyenoord: NAC Breda en FC Dordrecht (nummer 17 en 18), SC Heerenveen (12) en FC Groningen (7).

Maar een positief puntje. De geruchten gaan dat Andrej Kramaric in de winter naar Rotterdam komt. De Kroaat van NK Rijeka zou in de zomer al naar de havenstad komen, maar het kwam uiteindelijk niet tot een deal. Toch blijft Kramaric hoog in het vaandel staan op het Rotterdamse verlanglijstje, mede door zijn hattrick tegen zijn misschien wel toekomstige club.

Het is trouwens volledig terecht dat Kramaric in de Rotterdamse spotlights staat, want de spits scoorde al 21 keer in vijftien wedstrijden voor zijn huidige club. En dat is niet de enige reden dat het terecht is. Kazim Kazim en Mitchell schieten namelijk nog geen deuk in een pakkie boter. Maar dat wist u natuurlijk al.

Advertenties